Alpha Aid & Travel Ry:n tulevat avustus- ja yhteistyöprojektit sijoittuvat Keniaan ja Sambiaan. Varainkeruu projektikohteisiin on käynnissä ja kerätyt varat siirtyvät kohteisiin kesä-heinäkuussa 2023. Projektivierailut Keniaan ja Sambiaan ajoittuvat elo-syyskuulle 2023. Vierailut ovat osa yhdistyksen toiminnanjohtajan maailmanympärireissua Afrikkaan, Aasiaan, Australiaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Varainkeruun minimitavoite on 4000€, mistä puolet siirtyvät Kenian kohteeseen ja toiset puolet Sambiaan. Mikäli varainkeruutavoite ylittyy, siirretään kaikki kerätyt varat jaetusti mainittuihin kohteisiin.

Varainkeruu toteutetaan pienkeräyksen, muutamien varainkeruutapahtumien ja joulupukkitoiminnan avulla. Pienkeräyksen ajankohta ja voimassaoloaika on 1.4-31.6.2023. Kuten aina ja aikaisemminkin, kaikki kerätyt ja lahjoitetut varat siirtyvät lyhentämättöminä(100%) esitettyihin kohteisiin. Matkaajat kustantavat yhdistyksen kulut sekä reissukulut omasta pussista.

Kenia

Pieni Makongenin kylä sijaitsee Keniassa, Mombasasta noin 40km etelään. Kylästä löytyy suomalaisvoimin perustettu toiminta- ja turvakeskus lapsille ja nuorille. Alpha Aid & Travel Ry:n ja Sudenlehti Art n Science:n seuraava avustus- ja yhteistyöprojekti kohdistuu kyseiseen Home Street Home Ry:n ylläpitämään toiminta- ja turvakeskukseen. Projektin varainkeruun tuotto kohdistetaan Home Street Home Ry:n osalta kahteen kokonaisuuteen. Keskuksen ylläpitämällä terveysklinikalla tarvitaan verenkuvalaitetta helpottamaan diagnosointia ja parantamaan terveydenhuoltoa. Tämän konkreettisen hankinnan lisäksi kerättyjen varojen avulla perustetaan keskuksen kirjastohuoneeseen lapsille suunnattu saturyhmä, joka edistää lasten lukutaitoa ja psyykkistä terveyttä. Kaikki projektiin kerätyt ja suunnattavat varat siirtyvät Alpha Aid & Travel Ry:n kautta lyhentämättömänä edellä mainittuihin kohteisiin.

Kuten aiemmissakin Alpha Aid & Travel Ry:n ja Sudenlehti Art n Sciencen yhteisprojekteissa, matka Keniaan ei ole pelkästään lahjoitusten viemistä vaan myös paikan päällä oppimista. Minkälaista kulttuuri on Keniassa? Minkälaisten lasien läpi eurooppalaisina katsomme Keniaa tai afrikkalaista kuvastoa? Mikä on valkoisen auttajan syndrooma ja onko vääränlaista tapaa auttaa? Takaisin Suomeen pyritään tuomaan osaamista ja kokemusta, jonka avulla voidaan kehittää suomalaista sosiaalipalveluiden tapaa kohdata avuntarvitsija enemmän osallisena ja kokemuksellisena toimijana.

Sambia

Sambian avustus- ja yhteistyöprojekti toteutuu pelkästään Alpha Aid & Travel Ry:n voimin. Yhteistyökumppanina ja projektikohteena toimii Green Living Movement Sambia & Suomi. Projektissa tuetaan Green Living Movementin Chisuwon hankekoulua ympäristötyössä ja puiden ja kasvien istutuksessa. Chisuwon kyläyhteisö sijaitsee eteläisessä Sambiassa, Monzen kaupungista noin 30km kaakkoon. Kyläyhteisössä on Green Living Movementin hanketoimintaa sekä kyseinen hankekoulu. Avustus- ja yhteistyöprojekti Chisuwossa toteutetaan kuitenkin hankkeista erillisenä toimenpiteenä.

Kerätyillä ja lahjoitetuilla varoilla 40 oppilasta ja 10 opettajaa saavat koulutusta ilmastonmuutoksen torjumisesta, siihen soputumisesta ja ympäristönsuojelusta. Koulutetut oppilaat perustavat ympäristöklubin, joka jakaa tietoa eteenpäin ja kouluttaa muita oppilaita. Koulutetut opettajat puolestaan jakavat tietoa kollegoilleen. Kerätyillä ja lahjoitetuilla varoilla perustetaan koululle oma kasvimaa ja taimitarha sekä luodaan puitteet istuttaa taimet hedelmätarhaksi, kun ne ovat valmiita. Aikanaan oppilaat saavat hedelmistä ja vihanneksista lisäravintoa ja koulu niiden myynnistä tuloja. Vierailu Sambian projektikohteeseen toteutuu syyskuussa 2023.

Dokumentointia, kuvia ja tarinoita projektikohteista tippuu Alpha Aid & Travel:n sekä Sudenlehti Art n Sciencen verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin, kun projektivierailut toteutuvat elo-syyskuun aikan, ensin Keniass elokuun alussa ja sitten Sambiassa syyskuun puolivälissä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Tero Mäkinen
0407613153
tero.makinen@alphaaidandtravel.fi